Mozartovy koule

17. listopadu 2008 v 17:13 | bestgirlsfriends |  Uvař si : )

Mozartovy koule





Ingredience:

Marcipánová směs: 140 g strouhaných loupaných mandlí, 140 g moučkového cukru, 1 lžíce bílku, trocha zelené potravinářské barvy

Směs na obalení: 170 g moučkového cukru, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g čokolády na vaření, 1 bílek, 1 lžíce rumu

Čokoládová poleva: 90 g čokolády na vaření, 50 g tuku, 2 lžíce vařící vody
Příprava:

Marcipánovou směs uhněteme z mandlí, moučkového cukru a bílku, pro barvu můžeme přimíchat potravinářskou barvu.
Na další směs smícháme cukr, ořechy, bílek a rum, nakonec přimícháme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu.
Z marcipánové směsi utvoříme kuličky, které obalíme asi 5 mm vrstvou druhé směsi. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme vařící vodu a tuk. Kuličky namáčíme do takto připravené polevy a necháme přes noc ztuhnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alžbětka0089 Alžbětka0089 | 17. listopadu 2008 v 18:06 | Reagovat

super určo je zkusím máte to tu hezůůůů

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama